Staatssecretaris wil Oldtimer-regeling aanpassen

Oldtimer

De staatssecretaris van Milieu, Joop Atsma (CDA), wil oldtimers met behulp van milieuzones uit de binnensteden weren. Ook wil hij het belastingvoordeel voor oude, vervuilende auto’s afschaffen. Hij zei dit donderdag tegenover de NOS.

In verschillende andere Europese landen zijn veel oldtimers al verboden in de binnensteden omdat ze te vervuilend zijn. Mede daarom worden er de laatste tijd veel oude wagens in Nederland geïmporteerd. In Duitsland en Frankrijk zijn de wagens vanwege debinnenstad-maatregelen minder waard geworden.

Atsma wil Nederlandse steden nu ook de bevoegdheid geven oude, vervuilende wagens te weren.

Hij wil daarnaast wel dat de fiscale voordelen – waaronder lagere wegenbelasting – blijven bestaan voor de oldtimers van dertig jaar en ouder die vaak als tweede of derde auto worden gebruikt. Voor oude, vervuilende auto’s die niet als extra wagen of om hun antieke waarde worden gehouden, wil hij wel dat het belastingvoordeel wordt afgeschaft. Volgens de staatssecretaris profiteren deze wagens van de fiscale voordelen terwijl dat eigenlijk nooit de bedoeling is geweest.

Atsma gaat de zaak aankaarten bij zijn collega Frans Weekers van het ministerie van Financiën.

  UPDATE  

Staatssecretaris Weekers heeft inmiddels laten weten niets te zien in het plan van Atsma. Wat hem betreft blijft de regeling ongemoeid.

IJsmummie ֖–tziWetenschappers zijn erin geslaagd het DNA van de…
Beheerders van de duinen in de kustregio van Zuid-Holland hebben gezamenlijk een…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: