Stadsarchief A’dam bestolen door medewerker

Stadsarchief Amsterdam

Het Stadsarchief Amsterdam is in 2009 bestolen door een medewerker. De inmiddels ontslagen medewerker stal onder meer zeventiende- en achttiende-eeuwse gedichten.

De mewerker bood de oude zogenaamde gelegenheidsgedichten aan bij verschillende antiquaren. De man, die al dertig jaar bij het archief werkte, liep tegen de lamp nadat een conservator van de afdeling Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam de zaak niet vertrouwde.De gestolen stukken vertegenwoordigden een waarde van enkele duizenden euro’s en zijn inmiddels door het archief teruggekocht.

- advertentie -

De archiefdienst heeft de hulp ingeroepen van een recherchebureau. Dit bureau onderzoekt of de voormalig medewerker behalve de gedichten nog andere zaken heeft ontvreemd.

Het stadsarchief gaat op zijn website een lijst van gestolen stukken publiceren.

Boeg van de TitanicHet wrak van de Titanic ligt…
'Papa Doc' en zijn zoon Jean-Claude Duvalier, ca. 1971De…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: