Stadsmusea Den Haag, Zoetermeer en Rotterdam gaan samenwerken

Haags Historisch Museum - Foto: CC

Haags Historisch Museum – Foto: CC

Tijdens het nationale museumcongres van de Nederlandse Museumvereniging in Den Bosch, hebben de directeuren van het Haags Historisch Museum, Stadsmuseum Zoetermeer en Museum Rotterdam een convenant tot samenwerking ondertekend.


Onder de noemer Stadsmuseale Regioketen Den Haag-Rotterdam-Zoetermeer, willen de musea vanaf nu intensief gaan samenwerken om de maatschappelijke positie te versterken. De drie musea behouden hun huidige status en financieringsstructuur maar willen elkaar inhoudelijk en programmatisch versterken via verschillende projecten en activiteiten. Het is volgens de instellingen voor het eerst dat Nederlandse musea vanuit verschillende plaatsen op deze wijze de handen ineen slaan.

De museum hebben afgesproken gezamenlijk een programma op te stelen dat moet leiden tot meer kennisdeling. Ook zijn er plannen voor gezamenlijke tentoonstellingen. Zo staat voor 2016 een grote tentoonstelling gepland over de moderne stadscultuur gepland in alle drie de steden. Aan die tentoonstelling zullen alle drie de musea een bijdrage leveren.

De drie musea sluiten niet uit dat op termijn ook andere museale instellingen aansluiten bij het initiatief.

- advertentie -
Feestelijke inwijding van de Willemsstraat op 24 Augustus…
Simon Carmiggelt in 1982 - Foto: CC /…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: