Stadsmuseum wordt weer Museum Swaensteyn

Het stadsmuseum dat straks weer 'Museum Swaensteyn' heet - CC

Het stadsmuseum dat straks weer ‘Museum Swaensteyn’ heet – CC

Stadsmuseum Leidschendam-Voorburg wordt compleet vernieuwd en heet straks weer Museum Swaensteyn.

Het museum bevindt zich in een voormalig notarishuis in de Herenstraat, een van de oudste straten van Voorburg. De vaste presentaties op de eerste etage van het museumgebouw over prinses Marianne, de Romeinen en de geschiedenis van Leidschendam-Voorburg gaan compleet op de schop. Het museum:

“De presentaties worden publieksvriendelijker; er worden meer verhalen verteld. Ook de benedenverdieping krijgt een nieuwe inrichting. Het boeiende verhaal van de Vliet slingert straks door de hal van het statige notarishuis. De stadsbakens die de geschiedenis van Leidschendam-Voorburg vertellen zijn er óók te zien. Ten slotte maken we van deze gelegenheid gebruik om het museum zijn vertrouwde naam Museum Swaensteyn terug te geven.

Het vernieuwde Museum Swaensteyn heropent voor het publiek op zaterdag 14 juni 2014. Vanaf dat moment is tot begin september de tijdelijke tentoonstelling Lustoorden en buitenplaatsen langs de Vliet te zien.

Bloemstilleven J.C. Lotyn (Paleis Het Loo)

[caption id="attachment_42296" align="alignleft" width="265"] Bloemstilleven J.C. Lotyn (Paleis Het Loo)

Paleis Het Loo…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: