Standbeeld Feyenoord-icoon Coen Moulijn beklad

Beeld van Moulijn bij het Feyenoord-stadion

Beeld van Moulijn bij het Feyenoord-stadion

Het standbeeld van voetballer Coen Moulijn voor het Feyenoord-stadion is door onbekenden beklad. Op de sokkel van het monument is met zwarte letters de naam van de supportersvereniging van Ajax gespoten: AFCA 76.


Het beeld van de legendarische voetballer werd vier jaar geleden onthuld. Eerder dit jaar haalden Ajax-supporters nog een actie uit met het beeld. Ze trokken het beeld toen een shirt van Ajax aan, met daarbij de tekst ‘Hé Coen, Ajax kampioen’. Dit keer is de actie van een andere orde. De Ajax-aanhangers gingen het beeld nu met een zwarte spuitbus te lijf.

Coen Moulijn is een van dé iconen van voetbalclub Feyenoord. Van 1955 tot 1972 speelde hij als linksbuiten in de voorhoede van die club. In die periode werd Feyenoord vijf keer kampioen en werd twee keer de nationale beker gewonnen. Het grootste succes uit de carrière van Coen Moulijn kwam in 1970 toen Feyenoord, als eerste Nederlandse club, de Europacup I won.

Coen Moulijn groeide uit tot de publiekslieveling van de Feyenoord-supporters. Als over ‘Mister Feyenoord’ gesproken werd, was altijd duidelijk dat het over de legendarische buitenspeler ging.

- advertentie -

Foto op Twitter van het bekladde beeld:

Tentoonstelling en congres over 'De Vrouw 1813-1913'In 1913…
Sjoukje Dijkstra, 1960 - Foto: CC / Nationaal…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: