Standbeeld Jan Pieterszoon Coen omgevallen

Het standbeeld op de Roode Steen in Hoorn – Foto: CC/GeraldM

Het standbeeld van de bekende VOC-medewerker Jan Pieterszoon Coen (1587-1629) is dinsdagochtend van de sokkel gevallen. Een kraanwagen botste tegen het beeld op de Roode Steen in Hoorn aan, meldt de Telegraaf.

Of het beeld schade heeft opgelopen is nog niet bekend. Het beeld werd door de kraanwagen geraakt tijdens werkzaamheden aan de straatverlichting. In Hoorn werd de laatste tijd juist veel gesproken over het standbeeld van de VOC-medewerker. Middels een burgerinitiatief vroeg een inwoner van Hoorn onlangs aandacht voor de “wrede daden”van Jan Pieterszoon Coen. De indiener stelde voor een nieuw tekstbord bij het beeld te plaatsen of om het standbeeld te vervangen door een beeld van een historische stadgenoot op wie Hoorn wel trots kan zijn.

- advertentie -

Naar aanleiding van het burgerinitiatief heeft het college van Hoorn nu besloten dat er een nieuw tekstbord op het standbeeld op de Roode Steen, een plein in de binnenstad van Hoorn, geplaatst moet worden.

Lees ook: ‘Nieuw tekstbord bij beeld Jan Pieterszoon Coen’

Luchtballon van het WNF - Foto: CC - José…
[caption id="attachment_12377" align="alignleft" width="265"]Erfgoedcentrum Achterhoek en LiemersIn Doetinchem heeft dinsdag het nieuwe…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: