Stedelijk Museum heropend door koningin Beatrix

Nieuwe entreehal van het Stedelijk Museum – Foto: John Lewis Marshall

Het Stedelijk Museum in Amsterdam is na een acht jaar durende renovatie zaterdag officiëel geopend door koningin Beatrix. Sinds zondag is het museum ook weer toegankelijk voor het publiek.

De koningin onthulde tijdens de opening een door de jonge kunstenaar Rory Pilgrim ontworpen vaandel. Op het vaandel staat de tekst Always remain open (Altijd open blijven). Het Stedelijk Museum ging in 2004 dicht in verband met een grote verbouwing en uitbreiding.


- advertentie -

Foto’s van het vernieuwde Stedelijk Museum

De werkzaamheden zouden aanvankelijk vier jaar duren, maar de werkzaamheden liepen grote vertraging op.

De afgelopen jaren is het oude musemgebouw, dat dateert uit 1895, gerenoveerd en daarnaast kwam er nieuwbouw. Deze nieuwbouw werd ontworpen door architect Mels Crouwel die zelf, vanwege de vorm van het nieuwe gebouw, sprak van een badkuip. Bij de verbouwing is de hoofdingang verplaatst naar het Museumplein, waaraan ook het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum en het Concertgebouw zijn gelegen.

De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan zei tijdens de opening te hopen dat het Stedelijk weer dé aanjager wordt van moderne kunst in Nederland.

In verband met bezuinigingen is het Stedelijk Museum voortaan niet meer op maandagen geopend. Maandag 24 september is het museum, bij wijze van uitzondering, wel geopend.

Kunstuur: Opening van het Stedelijk Museum in Amsterdam

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Stedelijk MuseumNa een jarenlange renovatie opent het Stedelijk Museum…
De aardappeleters (1885)
Foto: Van Gogh Museum / Luuk KramerHet Van Gogh…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: