Steeds meer kinderen hebben Museumkaart

Museumkaart

Museumkaart

De Museumvereniging heeft de verkoop van de Museumkaart voor kinderen afgelopen jaar flink zien stijgen. In 2012 werden er 177.660 Museumkaarten voor kinderen verkocht. In 2013 waren dat er ruim vijftigduizend meer.

Siebe Weide, algemeen directeur van de Museumvereniging, verklaart de stijging onder meer door de toename van kinderactiviteiten in en voor musea.


“Afgelopen jaren ontwikkelden wij met musea activiteiten speciaal voor kinderen, zoals de Museuminspecteurs en online games met museumstukken op Museumkids.nl. Dit lijkt zijn vruchten af te werpen.”

Aankomende woensdag is er voor het eerst een speciale Museumkidsdag waaraan honderd musea meedoen. De dag is speciaal geotganiseerd in aanloop naar het Museumweekend.

Een Museumkaart voor volwassenen kost bijna vijftig euro. Jongeren tot en met achttien jaar betalen vijfentwintig euro (exclusief inschrijfkosten).

- advertentie -
Titanic – Foto: Paramount PicturesDe tentoonstelling Titanic: The…
Bij nader inzien
Kaart met daarop de 31 Odyssee-projecten (NWO)De afgelopen…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: