Steun voor Historisch Documentatiecentrum voor het Nederlands Protestantisme

Steun voor Historisch Documentatiecentrum voor het Nederlands Protestantisme

De Vrije Universiteit Amsterdam blijft het wetenschappelijk werk van het Historisch Documentatiecentrum voor het Nederlands Protestantisme (HDC) steunen. Dat meldt het onderzoekscentrum deze week in een persbericht.

Het HDC doet onderzoek naar het Nederlands protestantisme vanaf 1800. Het verzamelt en ontsluit archieven van protestantse personen en instellingen, die de afgelopen twee eeuwen een rol van betekenis hebben gespeeld in het openbare leven in Nederland. Het College van Bestuur van de VU heeft het (strategisch) belang van het centrum onlangs bevestigd, schrijft het HDC.

Volgens de VU heeft het centrum “een belangrijke nationale en internationale functie voor de bestudering van het Nederlandse protestantisme”. Het HDC is door de universiteit nu ondergebracht bij de faculteit der Godgeleerdheid. Ook zijn er nieuwe afspraken gemaakt over de bekostiging van de functie hoogleraar/directeur van het HDC.

- advertentie -

Gerelateerde uitgaven:

De zestienjarige Roy Simons won onlangs de publieksprijs van de Geschiedenis Online…
Foto: Gemeente RotterdamVlakbij het stadhuis van Rotterdam hebben archeologen…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: