Steun voor juwelenverzameling Rijksmuseum

Tiffany-juweel face à main van goud, gezet met diamanten, in de vorm van een iris (Rijksmuseum Amsterdam)

De Amerikaanse The Tiffany & Co. Foundation ondersteunt de juwelenpresentatie in het vernieuwde Rijksmuseum. Het Amsterdamse museum heeft dat deze week bekendgemaakt.

In het vernieuwde Rijksmuseum komt straks een vijftien meter lange vitrine waarin driehonderd juwelen van de achtste eeuw tot aan de jaren 60 van de twintigste eeuw getoond worden. Er wordt ook een bijzonder Tiffany-juweel uit 1905 getoond.The Tiffany & Co. Foundation , opgericht in 2000, ondersteunt non-profit organisaties op het gebied van milieu en kunst. Met hoeveel geld de stichting het Rijksmuseum steunt is niet bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat het geld gebruikt niet alleen gebruikt zal worden voor de presentatie in het vernieuwde Rijksmuseum maar ook voor de conservering, restauratie en digitalisering van de collectie. De juwelverzameling van het museum bevat ongeveer achthonderd objecten.

- advertentie -

Het is volgens het Rijksmuseum voor het eerst dat de Amerikaanse stichting doneert aan een Europees museum.

brusselicious-1-gr
Terracottareliëf, Syrië - 19e eeuw-vroege 18e eeuw v.Chr. (KMKG)In…
frans-hals-museum-steilleven-van-schooten
Het aangekochte stillevenHet Frans Hals Museum in Haarlem heeft…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: