Steun voor molens Kinderdijk

Molens bij Kinderdijk – Foto: CC/Bas

De gemeente Nieuw-Lekkerland heeft de molens van Kinderdijk voor een symbolisch bedrag van één euro overgenomen van de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk. Dat meldt de NOS.

Stichting Werelderfgoed Kinderdijk, beheerder van de beroemde molens, maakte onlangs bekend met financiële problemen te kampen. Er was een tekort van ongeveer negen ton. De problemen zouden onder meer zijn ontstaan doordat de restauratiekosten van vijftien molens niet vollediggedekt werden door giften aan de stichting.

- advertentie -

De gemeente Nieuw-Lekkerland heeft nu de helpende hand toegestoken. De molens zijn voor het symbolische bedrag van één euro overgenomen en daarnaast staat de gemeente voor een miljoen euro garant bij de bank.

Nu de situatie er wat beter uit ziet hoopt Stichting Werelderfgoed Kinderdijk een geldschieter te kunnen vinden voor het beheer van de molens. De stichting wil de toegangskaarten voor de molens ook wat duurder maken.

Het gummibeerje of dansbeertjeSnoepfabrikant Haribo vierde maandag de negentigste…
Nationaal monument slavernijverleden
Nationaal monument slavernijverleden - Foto: CC/ArthenaDe gemeente Amsterdam heeft…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: