Steun voor Teekenschool van het Rijksmuseum

De Teekenschool – Foto: Rijksmuseum / Arie de Leeuw

Het SNS Reaal Fonds wordt hoofdbegunstiger van het nieuwe educatiecentrum van het Rijksmuseum Amsterdam. Het is de bedoeling dat dit nieuwe centrum de deuren in 2013 opent.

Het fonds steunt de Teekenschool met een “substantiële, meerjarige bijdrage”. Om hoeveel geld het precies gaat is niet bekendgemaakt. Het Rijksmuseum verwacht in de Teekenschool per jaar veertigduizend kinderen en vijfduizend volwassenen te ontvangen.

Het educatiecentrum

- advertentie -dankt zijn naam aan de oorspronkelijke functie ervan aan het einde van de negentiende eeuw. In het gebouw in de tuin van het Rijksmuseum werden onder meer tekenlessen gegeven en de Teekenschool was uiteindelijk de voorloper van de latere Gerrit Rietveld Academie. Het museum brengt met de nieuwe invulling van de Teekenschool de spreuk teekenen is spreken en schrijven tegelijk, zoals op de gevel van het monumentale gebouw staat vermeld, weer tot leven.

Het centrum gaat straks speciaal voor kinderen tot twaalf jaar, maar ook voor oudere kinderen en volwassenen, verdieping geven aan de collectie van het Rijksmuseum. Er komen drie ateliers: een beeldend atelier, een multimedia atelier en een ‘Gouden Eeuw’ atelier waar geschiedenis centraal staat.

Het SNS Reaal Fonds dat onder meer projecten op het gebied van kunst & cultuur steunt, financiert de programmering van de Teekenschool.

Bruegels 'Dulle Griet' (detail)'Museum Mayer van den Bergh in…
gemeentemuseum-goud-java-zilver-batavia-1-gr
Polsband versierd met zesentwintig halve bollen, Oost-Javaanse periode -…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: