Stiefzus Anne Frank vergelijkt Donald Trump met Adolf Hitler

Ter gelegenheid van de Internationale Holocaust herdenking schreef de stiefzus van Anne Frank, Eva Schloss, een opiniestuk in Newsweek. Hierin vergelijkt ze de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump met Adolf Hitler.

De 86-jarige Eva Schloss was bevriend met Anne Frank, tot die in 1942 moest onderduiken. Na de oorlog trouwende haar moeder Fritzi met Annes vader Otto Frank. Zelf overleefde Eva Schloss de Holocaust. Ze zat gevangen in Auschwitz. Haar vader en broer overleefden de oorlog niet.

Schloss schrijft in haar opiniestuk dat Donald Trump zich als een “nieuwe Hitler” gedraagt door aan te zetten tot racisme. Als de republikein de volgende president van de Verenigde Staten wordt, is dat volgens haar een complete ramp.

In haar artikel gaat ze ook in op de huidige vluchtelingenproblematiek. Schloss vindt het onbegrijpelijk dat zoveel landen tegenwoordig de grenzen weer willen sluiten. Ze wijst erop dat er tijdens de Tweede Wereldoorlog minder slachtoffers zouden zijn gevallen wanneer de wereld meer Joodse vluchtelingen had geaccepteerd. Het opzeggen van het verdrag van Schengen is in haar ogen dan ook geen goed idee.

- advertentie -

“Ik weet nog hoe boos iedereen was toen de Berlijnse Muur in 1961 gebouwd werd. En nu bouwt iedereen opnieuw muren om mensen buiten te houden.”

Retoriek

Het is niet voor het eerst Donald Trump vergeleken wordt met Adolf Hitler. De voormalige gouverneur van New Jersey, Christine Todd, zei eind vorig jaar bijvoorbeeld dat de controversiële presidentskandidaat zich van dezelfde retoriek bedient als Hitler.

Boek: Donald Trump. Iedereen houdt van mij

Restanten van het olifantenhuis na een bombardement
De indrukwekkende dierentuin van Berlijn, de Zoologischer Garten Berlin, kreeg het tijdens…
Foto van de ontploffing van de vliegtuigbom (Gemeente Sluis)
Op het strand van Breskens in Zeeuws-Vlaanderen is donderdag een grote bom…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: