Stomme film Orson Welles gevonden

In Italië is een verloren gewaande stomme film van de beroemde Amerikaanse regisseur Orson Welles (1915-1985) gevonden.

De slapstickfilm, getiteld Too Much Johnson, dateert uit 1938 en blijkt jarenlang onopgemerkt in een pakhuis in de Italiaanse stad Pordenone te hebben gelegen. Komend najaar zal de film vertoond worden op een festival voor stomme films in deze stad.

Regisseur Orson Welles is vooral bekend om zijn film Citizen Kane uit 1941. Deze film, de eerste lange speelfilm van de regisseur, groeide uit tot een icoon in de filmgeschiedenis en inspireerde een groot aantal regisseurs.

Still uit de video
Donderdag is er een eind gekomen aan de vastenmaand voor moslims, de…
Beatrice de Graaf - Zomergasten 2013
Beatrice de Graaf - Zomergasten 2013Afgelopen zondag was…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: