Stomme films Alfred Hitchcock zijn werelderfgoed

Alfred Hitchcock – Foto: CC / Jack Mitchell

Negen stomme films van Alfred Hitchcock (1899-1980) hebben een plek gekregen in het UK Memory of the World Register van VN-organisatie Unesco. Op deze lijst staan werken die van groot cultureel belang zijn voor het Verenigd Koninkrijk.

Hitchcock maakte zowel ‘stomme’ als geluidsfilms. Hij wordt door velen gezien als een van de beste filmregisseurs ooit. Hitckcock werd bij het grote publiek onder meer bekend met films als Psycho, The Birds, Vertigo en North by Northwest.

De negen stomme films die een plek hebben gekregen op de Unesco-lijst werden tussen 1925 en 1929 gemaakt. Hitckcock maakte in deze periode in totaal tien stomme films, maar de tiende film (The mountain eagle) is nog altijd onvindbaar. De bewaard gebleven stomme films zijn de afgelopen jaren grondig gerestaureerd. Ze zijn momenteel te zien bij het British Film Institute.

- advertentie -

Gerelateerde uitgaven:

Albert DeSalvoTussen 1962 en 1964 werden in en rond…
Twister - The game that ties you up in…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: