Storm velt iconische ‘Pioneer Cabin Tree’

Volgens schattingen stond de reuzensequoia al zo’n duizend jaar in het Calaveras Big Trees State Park in Californië. Een januaristorm werd de zogenaamde Pioneer Cabin Tree zondag echter te veel. De beroemde boom is omgevallen.

Eind negentiende eeuw werd een tunnel door de boom heen gegraven. Dit was relatief eenvoudig, omdat een deel van de stronk door een brand was verwoest, waardoor een gat was ontstaan. Het idee om de tunnel te maken kwam van een hoteleigenaar, die het wel aardig leek als toeristische attractie. Bezoekers konden vanaf dat moment onder de enorme boom doorrijden.

Onder de boom doorrijden kon al jaren niet meer, maar dagelijks wandelden nog er wel veel hikers onderdoor. De Pioneer Cabin Tree was een van de populairste trekpleisters van het natuurpark. Volgens parkbeheerders viel de boom waarschijnlijk niet door de harde wind, maar werd de overvloedige regenval hem fataal. Hij was er al jaren niet erg goed meer aan toe.

Auto bij de Wawona Tree

Auto bij de Wawona Tree

De boom werd wel eens verward met de Wawona Tree, een reuzensequoia die tot 1969 in Yosemite National Park stond en waar voor toeristen eveneens een tunnel in was uitgehakt.

- advertentie -

De reuzensequoia, ook wel mammoetboom genoemd, is de zwaarste boom ter wereld. Het grootste exemplaar is de General Sherman Tree in het Sequoia National Park in Californië. Deze boom is maar liefst 83 meter hoog en heeft een omtrek van 31 meter.

Boek: Het verborgen leven van bomen

Bericht over het einde van de ‘Pioneer Cabin Tree’

Annie Oakley - Little Miss Sure Shot
Eind negentiende eeuw reisde Buffalo Bill met zijn vermaarde Wild West Show…
Michael Jacksons ster op de Hollywood Walk of Fame - cc
De Amerikaanse popzanger Michael Jackson (1958-2009) was een van de meest succesvolle…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: