Strip over geschiedenis van Noord-Brabant

Strip: ‘Brabant, daar brandt nog licht’

In het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) wordt deze week een stripboek over de geschiedenis van Noord-Brabant gepresenteerd.

Twee jaar geleden kwamen de Brabantse illustratoren Danker Jan Oreel en Henk Wittenberg op het idee om een strip te maken over de geschiedenis van hun provincie. Ze wilden de strip in eigen beheer uitgeven. Om aan het benodigde startkapitaal van 25.000 euro te komen gaven de illustratoren 250 aandelen van 100 euro per stuk uit. De aandelen waren na een jaar allemaal verkocht. Daarna begonnen de twee Brabanders aan de strip en nu is hij dus klaar.


De reis speelt zich Brabantbreed af in allerlei steden, dorpen en landschappen. Volgens het BHIC kunnen lezers via de strip op “lichtvoetige en humoristische wijze” kennis nemen van de geschiedenis van de provincie:

- advertentie -

Over zandgronden, keuterboeren, de Peel, de dorpen en de beekdalen. Geen geschiedenisboek vol met jaartallen en adellijke families, maar een historisch verantwoord overzicht van wat de mensen in dit deel van Nederland is overkomen met commentaar in ‘sappig’ Brabants dialect!

De 48 pagina’s tellende strip vertelt het verhaal van twee jongeren, Maarten en Eefje, die via een App op hun mobieltje een reis door de geschiedenis van Brabant maken. Titel van de stip luidt: ‘Brabant, daar brandt nog licht’.

Het nieuwe stripboek ligt vanaf 15 oktober voor € 15,95 in de boekwinkel. Een exemplaar reserveren kan hier.

Re-enactor spelen de Slag bij Waterloo na - Foto:…
[caption id="attachment_18811" align="alignleft" width="265"]Televisieserie: de Gouden EeuwDe NTR en de VPRO werken…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: