Dark
Light

Strip over geschiedenis van Noord-Brabant

Auteur:
1 minuut leestijd
Strip: ‘Brabant, daar brandt nog licht’
Strip: ‘Brabant, daar brandt nog licht’

In het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) wordt deze week een stripboek over de geschiedenis van Noord-Brabant gepresenteerd.

Strip: ‘Brabant, daar brandt nog licht’
Twee jaar geleden kwamen de Brabantse illustratoren Danker Jan Oreel en Henk Wittenberg op het idee om een strip te maken over de geschiedenis van hun provincie. Ze wilden de strip in eigen beheer uitgeven. Om aan het benodigde startkapitaal van 25.000 euro te komen gaven de illustratoren 250 aandelen van 100 euro per stuk uit. De aandelen waren na een jaar allemaal verkocht. Daarna begonnen de twee Brabanders aan de strip en nu is hij dus klaar.

De reis speelt zich Brabantbreed af in allerlei steden, dorpen en landschappen. Volgens het BHIC kunnen lezers via de strip op “lichtvoetige en humoristische wijze” kennis nemen van de geschiedenis van de provincie:

“Over zandgronden, keuterboeren, de Peel, de dorpen en de beekdalen. Geen geschiedenisboek vol met jaartallen en adellijke families, maar een historisch verantwoord overzicht van wat de mensen in dit deel van Nederland is overkomen met commentaar in ‘sappig’ Brabants dialect!”

De 48 pagina’s tellende strip vertelt het verhaal van twee jongeren, Maarten en Eefje, die via een App op hun mobieltje een reis door de geschiedenis van Brabant maken. Titel van de stip luidt: ‘Brabant, daar brandt nog licht’.

Het nieuwe stripboek ligt vanaf 15 oktober voor € 15,95 in de boekwinkel.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.171 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×