Striptekenaar Ronald Searle (91) overleden

St. Trinian’s – Ronald Searle

De Britse striptekenaar en cartoonist Ronald Searle is vrijdag op 91-jarige leeftijd overleden. Hij werd vooral bekend met zijn tekeningen over het fictieve meisjesinternaat St. Trinian’s.

Searle werd in 1920 geboren in Cambridge en begon al op jonge leeftijd met tekenen. Hij studeerde enkele jaren aan de College of Arts and Technology in zijn geboortestad. In 1941 publiceerde hij zijn eerste strip over het fictieve meisjesinternaat St. Trinian’s. Met deze strips, waarin veel nogal boosaardige meisjes acteerde, werd hij wereldberoemd. In totaal werden er ook vijf films over het door Searle verzonnen meisjesinternaat gemaakt.Searle tekende gedurende zijn lange carrière onder meer voor de New Yorker, Punch en Disney.

- advertentie -

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd hij krijgsgevangene gemaakt door de Japanners. Als krijgsgevangene werkte hij onder meer aan de beruchte Birmaspoorweg. In het Imperial War Museum in Londen worden enkele tekeningen bewaard die Searle als krijgsgevangene maakte. Enkele jaren geleden werden zijn verzamelde oorlogstekeningen in boekvorm uitgebracht.

Interview met Ronald Searle

Leonardo DiCaprio als J. Edgar Hoover - Still filmSinds…
Woudagemaal bij Lemmer - Foto: RCEHet ruim negentig jaar…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: