Studenten halen dinosaurus uit elkaar

Studenten van de Vrije Universiteit hebben afgelopen weekend in het Museon in Den Haag het skelet van een 150 miljoen jaar oude dinosaurus uit elkaar gehaald.

'Allosaurus' door Charles Knight

‘Allosaurus’ door Charles Knight


Onderzoeksstudenten van de universiteit boorden in de in het dijbeen en in de tanden van de Allosaurus. Deze grote vleesetende dinosaurus, leefde tussen 153 en 148 miljoen jaar geleden in Noord-Amerika en West-Europa. De studenten hebben ook alle botten opgemeten en beschreven. Hiervoor moesten schedel en romp losgemaakt worden.

De onderzoekers hopen te ontdekken of de Allosaurus seizoenaal migreerde, en op welke leeftijd en op welke manier hij overleed. Het Museon:

“Deze informatie geeft de onderzoekers meer inzicht in oude migratiepatronen. Migratiepatronen worden nu grotendeels gestuurd door veranderingen in het klimaat en seizoenen. Er wordt veel onderzoek gedaan naar het migratiegedrag van uitgestorven diersoorten om het gedrag van de dieren van nu beter te begrijpen.”

De meeste Allosaurussen waren rond de 8,5 meter lang en wogen meer dan 1,5 ton. De sauriër wordt vaak vergeleken met zijn bekendere neef, de T. Rex. Maar in tegenstelling tot de T. Rex, had de Allosaurus grote, sterke voorpoten.

- advertentie -
Charlie Chaplin als ‘Adenoid Hynkel'
Het Zwitserse huis van de Engelse komiek Charlie Chaplin wordt de komende…
Grace Kelly (Paleis Het Loo)Prins Albert van Monaco…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: