Stuk taart huwelijk Charles en Diana geveild

Het stuk taart (Nate D. Sanders)

Het stuk taart (Nate D. Sanders)

Een oud maar bijzonder stukje taart bracht deze week bij een internetveiling 1375 dollar op. Het gaat om een stuk taart dat een gast van het huwelijk van prins Charles en prinses Diana in 1981 mee naar huis kreeg.

In Engeland is het gebruik dat gasten van koninklijke huwelijken een stuk taart meekrijgen. Bij het geveilde stuk taart uit 1981 zit een kaartje met de tekst:

“Beste wensen van Zijne Koninklijke Hoogheden de Prins en Prinses van Wales.”

Het stuk taart zit in een speciale geschenkbox met daarop de letters ‘C’ en ‘D’ en de datum van de huwelijksvoltrekking: 29 juli 1981. Het taartstuk is volgens veilinghuis Nate D. Sanders gekocht door een privéverzamelaar.

Ramp met de Hindenburg, 1937
Ramp met de Hindenburg, 1937In Frankfurt is deze…
Een van de gedigitaliseerde afbeeldingen, 1908
De Amerikaanse academicus Kalev Leetaru is bezig met de ontwikkeling van een…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: