Stuk van het Jaar-inzending van Regionaal Archief Alkmaar

Een vrouw in uniform (Regionaal Archief Alkmaar)

Een vrouw in uniform (Regionaal Archief Alkmaar)

Een vrouw in uniform

Wie is ze, waarom heeft ze een militair uniform aan en waar staat ze? Op een aantal vragen die de foto oproept heeft het Regionaal Archief Alkmaar een antwoord. De foto is bijvoorbeeld omstreeks 1916 genomen door fotograaf A.J. Bonda uit Bergen (NH) in de achtertuin van zijn Eerste Bergensche Boekhandel.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog stond in dit dorp een interneringskamp voor Duitse militairen. Zou de vrouw een bekende zijn van één van de heren uit kamp Vinkenkrocht? Dat weten we (nog) niet. Maar wilt u meer lezen over het uniform dat ze draagt, de locatie van de foto en de band van de fotograaf met Duitse militairen? Of zelfs andere foto’s zien waar dezelfde vrouw op blijkt te staan? Ga dan naar: www.archiefalkmaar.nl/stukvanhetjaar

Het verhaal achter deze mysterieuze vrouw is echter nog lang niet af. Stem op deze prachtige foto van Bonda en probeer samen met ons de identiteit van deze vrouw te achterhalen!

- advertentie -

~ Meer uitgelichte archiefstukken ~


Stuk van het Jaar

Stuk van het Jaar

De Nederlandse archiefwereld is in het kader van de jaarlijkse Stuk van het Jaar-verkiezing op zoek naar het mooiste archiefstuk van Nederland. Tijdens de afgelopen editie van de verkiezing, die aansluit bij de Maand van de Geschiedenis, kreeg Historiek mail van verschillende instellingen die hun stuk op onze site wilden promoten. Om het eerlijk te houden hebben we dit jaar besloten alle deelnemende archiefinstellingen in staat te stellen hun stuk op Historiek uit te lichten.

BEDANKT-brief Theo van Gogh
BEDANKT-brief voor Theo van Gogh Presentator en regisseur Theo van Gogh was…
Bevrijding in Harderwijk De bijna vijf minuten durende film van G.W.J. Meijnen,…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: