Stuk van het Jaar-inzending van Regionaal Archief Tilburg

Het feest van Roze Maandag - Regionaal Archief Tilburg

Het feest van Roze Maandag – Regionaal Archief Tilburg


Het feest van Roze Maandag

Dit archief heeft voor deze verkiezing een opvallend stuk gekozen: een zeer kleurrijke foto uit 2011, gemaakt tijdens de Roze Maandag op de Tilburgse Kermis. Vriend & Vijand is een thema dat goed past bij deze foto. Je ziet een vrolijk uitgedoste travestiet, die symbool staat voor de feestelijke viering van Roze Maandag. Maar achter deze uitbundigheid ligt een serieus onderwerp, waar nog steeds aandacht voor gevraagd dient te worden.

Regionaal Archief Tilburg ziet de noodzaak om hedendaagse digitale foto’s in de collectie op te nemen. Fotograferen doet iedereen al enkele jaren uitsluitend digitaal. Het is onzeker of deze digitale foto’s er over vijftig jaar nog zijn en of ze dan nog leesbaar zijn. Het archief bewaart voor de toekomst zodat tijdsbeelden bewaard blijven. De Tilburgse Kermis en Roze Maandag zijn herkenbare tijdsbeelden van nu, reden voor een plek in de archiefcollectie. En nu dus als inzending in de landelijke archievenverkiezing Stuk van het Jaar!

~ Meer uitgelichte archiefstukken ~

- advertentie -

Stuk van het Jaar

Stuk van het Jaar

De Nederlandse archiefwereld is in het kader van de jaarlijkse Stuk van het Jaar-verkiezing op zoek naar het mooiste archiefstuk van Nederland. Tijdens de afgelopen editie van de verkiezing, die aansluit bij de Maand van de Geschiedenis, kreeg Historiek mail van verschillende instellingen die hun stuk op onze site wilden promoten. Om het eerlijk te houden hebben we dit jaar besloten alle deelnemende archiefinstellingen in staat te stellen hun stuk op Historiek uit te lichten.

Wernher von Braun
Geboorte van de Melkweg - Peter Paul Rubens"Outer…
Tijdschrift sanatorium Zonnestraal
Tijdschrift sanatorium ZonnestraalTijdschrift sanatorium Zonnestraal en de strijd…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: