Succesvol openingsweekend Stedelijk Museum Alkmaar

Bezoekers bekijken een schilderij in het vernieuwde museum – Foto: Mike Bink

Het Stedelijk Museum Alkmaar is sinds enkele dagen weer geopend voor het publiek. Het museum onderging een verbouwing en heeft nu onder meer een nieuwe foyer en er zijn nieuwe tentoonstellingszalen. Op 6, 7 en 8 oktober kwamen er in totaal ruim 5500 bezoekers naar het vernieuwde museum.

Afgelopen zaterdag werd het museum officieel geopend. Tijdens de opening was onder meer een nieuwe, door oud-Alkmaarder Karin Bloemen gemaakte versie van het Alkmaarse Stedelied te horen. Daarnaast hield auteur en kunstliefhebber Joost Zwagerman een toespraak en tot slot werd er een kanon afgevuurd.

In het vernieuwde museum zijn twee nieuwe vaste opstellingen te zien: Victorie! Het Beleg van Alkmaar in 1573 en De Gouden Eeuw van Alkmaar. Die twee presentaties werden afgelopen weekend al door 5500 mensen bekeken.

- advertentie -

Lees ook: Alkmaars ‘Victorie’ en ‘Gouden Eeuw’

Bezoekers in de Victoriezaal van het Stedelijk Museum Alkmaar – Foto: Mike Bink

Portret van Alexine Tinne te paard, door Henri Auguste d'Ainecy, Graaf van Montpézat, 1849 (Collectie Haags Historisch Museum)
Portret van Alexine Tinne - Afb: Haags Historisch MuseumIn…
De Teekenschool - Foto: Rijksmuseum / Arie de LeeuwDe…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: