Summerschool over de geschiedenis van het boek

Slaven op een tekening van Pierre Jacques Benoit – Foto: Bijzondere Collecties

Slaven op een tekening van Pierre Jacques Benoit – Foto: Bijzondere Collecties

De afdeling Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam houdt deze maand een summerschool over de geschiedenis van het boek. Vorig jaar haalde deze summerschool nog het nieuws door toen Nicholas Pickwoad, vooraanstaand kenner van boekbanden, tijdens een van de workshops een bijzonder negende-eeuws manuscript ontdekte.

Tussen 19 en 30 augustus worden er verschillende cursussen, workshops en evenementen georganiseerd. Volgens de organisatie heeft de summerschool veel te bieden voor iedereen die geïnteresseerd is in boekgeschiedenis: onderzoekers, studenten, bibliotheek- en museummedewerkers en alle andere liefhebbers van boeken en manuscripten, bibliotheken en antiquariaten, druktechnieken en typografie.

Speciale aandacht krijgt de geschiedenis van de slavernij in Nederland en de Nederlandse koloniën. In 2013 wordt herdacht dat de slavernij in de Nederlandse koloniën 150 jaar geleden werd afgeschaft. De Bijzondere Collecties sluiten bij de officiële herdenking aan met de tentoonstelling Slavernij verbeeld.

Gratis naar de summerschool

Historiek mag één plek voor de summerschool weggeven. Kans maken op die plek? Doe dan deze quiz. De winnaar mag gratis één course en één workshop naar keuze volgen (totale waarde van 300,- euro) Deelnemen kan tot en met woensdagavond.

- advertentie -

Deelnemen aan de quiz kan helaas niet meer.
De winnaar ontvangt bericht.

Willie Nelson en Jody Payne - Still YouTubeDe…
R7-raket - Foto: CC / Sergei Arssenev
R7-raket - Foto: CC / Sergei ArssenevDe Russische…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: