Suske en Wiske-veiling brengt 50.000 euro op

Suske en Wiske: De koning drinkt

Suske en Wiske: De koning drinkt

Bij Catawiki, een online veilinghuis voor verzamelaars, is donderdagavond een verzameling zeldzame albums en tekeningen van Suske en Wiske geveild voor een bedrag van 50.000 euro.

Topstuk van de veiling was een door Willy Vandersteen getekende pagina uit het album De koning drinkt uit 1947. Dit object werd afgehamerd op een bedrag van 12.000 euro.

Er werden ook verschillende oude eerste drukken van Suske en Wiske geveild, waaronder exemplaren van De spieratoom (1948) en De schat van Beersel (1954). De veilingmeester, Tammo Meedendorp, is tevreden over het resultaat. Er werd volgens hem flink geboden en verschillende items brachten meer op dan vooraf was geschat.

Nijmegen - Foto: CC
Nijmegen - Foto: CCEen deel van Nijmegen is…
Over Kampliteratuur - Jacq Vogelaar
Over Kampliteratuur - Jacq VogelaarDe Nederlandse schrijver en…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: