Schoonheid in de oudheid en nu

In Museum Het Valkhof in Nijmegen wordt vrijdag een symposium gehouden onder de titel Mooi! Schoonheid in de oudheid en nu.

Het symposium sluit aan bij de tentoonstelling Waarom godinnen zo mooi zijn die momenteel in het Nijmeegse museum loopt. Deze tentoonstelling laat verschillende aspecten van liefde en schoonheid in de oude culturen van de Egyptenaren, Romeinen, Grieken en het Nabije Oosten zien. Ook wordt stilgestaan bij oude schoonheidsrituelen die vandaag de dag nogaltijd uitgevoerd worden.

- advertentie -

Tijdens het symposium geeft conservator Christian Greco een inleiding op de tentoonstelling. Hij gaat onder meer in op de vraag hoe belangrijk schoonheid in oudheid was.

Cees Leijenhorst bespreekt aan de hand van de BBC-documentaire Why Beauty Matters van de Britse cultuurfilosoof Roger Scruton, het belang van schoonheid voor de moderne mens.

Het symposium begint vrijdag om 14:00 uur en duurt 2,5 uur. Bezoek voor meer informatie de website van de Radboud Universiteit (Soeterbeeck Programma).

Documentaire: Why Beauty Matters

Het nieuwe logo van het Stedelijk MuseumDe Amsterdamse Kunstraad…
Schetsontwerp De VuurproefHet Spoorwegmuseum in Utrecht bouwt aan een…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: