T-Ford failliet OAD onder de hamer

De T-Ford uit 1924 (Troostwijk Auctions)

De T-Ford uit 1924 (Troostwijk Auctions)

Eind deze maand wordt de inboedel van de failliete reisorganisatie OAD geveild. Er kan onder meer geboden worden op een originele T-Ford uit 1924.

OAD, de Overijsselsche Autobusdiensten, werd in 1924 opgericht door Gerard ter Haar. In zijn autobus, de T-Ford, kon hij acht passagiers vervoeren. De historische wagen bleef altijd in het bedrijf. De laatste jaren stond hij in het eigen museum van OAD in Holten. Naast de T-Ford uit 1924 worden ook een Volkswagenbus uit 1969 en een touringcar uit 1953 geveild.

Correspondentie tussen de twee luchtvaartpioniersAndries van Beek deed…
Graf van de Kröller-Müllers (Nationaal Park De Hoge Veluwe)
Graf van de Kröller-Müllers (Nationaal Park De Hoge…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: