Dark
Light

T-Rex naar Naturalis gebracht door Freek Vonk

Auteur:
1 minuut leestijd

De Tyrannosaurus rex die medewerkers van Naturalis enkele jaren geleden opgroeven in de Amerikaanse staat Montana is vandaag aangekomen in Leiden. Televisiebioloog Freek Vonk begeleidde het skelet vanochtend van Schiphol naar Leiden.

De Tyrannosaurus rex, die door Naturalis Trix wordt genoemd, werd in september 2013 door experts van het museum opgegraven in Montana. In december 2014 was met hulp van het publiek het geld bijeen gebracht om het skelet naar Nederland te halen, te prepareren en te onderzoeken. Vanaf 10 september is het skelet te zien in de tentoonstelling T. rex in Town.

Bij aankomst in Leiden werd het skelet verwelkomd door zo’n 1500 mensen, vooral schoolkinderen.

Naturalis is het enige museum buiten de Verenigde Staten dat een exemplaar van de vleesetende dinosaurus bezit. Het skelet staat in de top 3 van meest complete T. rex-skeletten ooit. De gevonden botten verkeren volgens Naturalis in uitstekende staat.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.171 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

Zelfde rubriek

×