Tate Gallery geeft geroofd werk John Constable terug

Beaching A Boat, Brighton - John Constable

Beaching A Boat, Brighton – John Constable

Tate Gallery in Londen geeft een schilderij van John Constable terug aan de nabestaanden van een Joodse kunstenaar en kunstkenner die het werk tijdens de Tweede Wereldoorlog kwijtraakte.

Het gaat om het schilderij Beaching A Boat, Brighton dat John Constable in 1824 maakte. Het Tate kwam in 1986 in bezit van het werk. Het was een geschenk van een particuliere verzamelaar.

Nabestaanden van de voormalige Joodse eigenaar, die het werk tijdens de oorlog in Hongarije verloor, ontdekten twee jaar geleden dat het werk zich in de collectie van het Londense museum bevond en dienden een claim in. Een commissie die dit soort claims onderzoekt, oordeelde dat de Tate Gallery het werk moet teruggeven. Volgens de commissie had het museum de herkomst van het schilderij destijds beter moeten onderzoeken.

Lancaster flypastOp 4 mei van dit jaar zal…
Herbarum Icones Vivae (Museum Boerhaave)Museum Boerhaave in Leiden…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: