Te koop: achttiende-eeuwse waterput

De achttiende-eeuwse waterput

Wie de tuin nog onder handen moet nemen kan dinsdag bij veilinghuis Christie’s terecht. Daar worden dan namelijk vierhonderd beelden, bloempotten en fonteinen verkocht. Er kan onder meer geboden worden op een achttiende-eeuwse waterput.

Het gaat om objecten uit de collectie van Piet Jonker, een Nederlands bedrijf dat onder meer historische bouwmaterialen, antieke schouwen en vloeren verkoopt. Bij Christie’s wordenvierhonderd historische tuinornamenten geveild. Objecten die niet zo snel in het tuincentrum te vinden zullen zijn.

- advertentie -

Het gaat bijvoorbeeld om een achttiende-eeuws waterput, Franse ‘Arras’ gietijzeren bankjes en een negentiende-eeuwse kopie naar de beroemde Nymf met de Schelp uit het Louvre. Het veilinghuis verwacht dat de waterput tussen de 5.000 en 8.000 euro op zal brengen.

Er zijn niet alleen tuinornamenten te koop. Ook voor het interieur kunnen inkopen gedaan worden. Zo wordt bijvoorbeeld een wit marmeren Italiaanse haardschouw uit het midden van de achttiende eeuw geveild. Daarnaast kan men bij het veilinghuis onder meer terecht voor een set opgezette struisvogels.


Kopie naar de ‘Nymf met de Schelp’ (linksboven), Arras tuinbankjes (links onder) en de wit marmeren Italiaanse haardschouw en opgezette struisvogels(rechts)


De donkere kamer van DamoklesDe donkere kamer van Damokles…
De rode dubbeldeksbusVoor echte anglofielen is er in september…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: