Te koop: Nationaal Voetbalmuseum

Nationaal Voetbalmuseum

Het Nationaal Voetbalmuseum in Middelburg staat te koop. Het museum trekt minder bezoekers dan verwacht. Het is de bedoeling dat het museum verkocht wordt en vervolgens verhuist naar een locatie ergens in het midden van het land.

Het museum, bekend als de Voetbal Experience, werd in 2009 geopend door Guus Hiddink. Het bevindt zich op het zogenaamde Zeeland Entertainment Park (ZEP) in Middelburg. De initiatiefnemers verwachtten dat het museum ongeveer 200.000 bezoekers zou trekken. Afgelopen jaar waren er echter maar 50.000 belangstellenden. Het museum denkt dat er meer bezoekers komen als er verhuisd wordt naar het midden van het land.

Initiatiefnemers van de Voetbal Experience waren voetbaljournalisten Johan Derksen, Hugo Borst, Matty Verkammen en Jaap de Groot. Het museum blijft open totdat er een koper is gevonden.

- advertentie -

Milt Campbell, de atleet die als eerste donkere Amerikaan olympisch goud won…
Gewelfschotel met het symbool van Lucas de evangelist -…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: