Te koop: sterfhuis van Al Capone

Mugshot van Al Capone

Mugshot van Al Capone

De beruchte gangster Al Capone overleed in 1947 op een eilandje bij Palm Beach. Het huis waar hij stierf staat momenteel te koop. Wie het optrekje wil hebben moet daarvoor 8,45 miljoen dollar neerleggen.


Al Capone maakt naam, en fortuin, tijdens de de drooglegging. In de jaren 1920 en ’30 houdt hij zich onder meer bezig met de illegale drank in handel en het uitbaten van casino’s. De autoriteiten proberen hem lange tijd achter de tralies te krijgen maar dat is nog niet eenvoudig doordat Capone zijn vuile klusjes laat opknappen door anderen. In 1929 wordt hij toch vervolgd. Veranderde wetgeving maakt het dan mogelijk de maffiabaas te vervolgen voor belastingfraude.

In 1931 wordt Al Capone uiteindelijk veroordeeld tot elf jaar gevangenisstraf. Lange tijd zit hij gevangen op Alcatraz. In de gevangenis raakt de voormalig gangster geïsoleerd. Hij begint te dementeren en wordt ziek, vermoedelijk door onbehandelde syfilis uit zijn jeugd.

In 1939 komt de maffiabaas vervroegd vrij. Veel werk verricht hij echter niet meer. De man die eens de onderwereld van Chicago regeerde is een gebroken man. Al Capone overlijdt in 1947.

- advertentie -

Het luxueuze landgoed van 2790 vierkante meter waar hij overleed staat nu te koop. Het dateert uit 1922 en is momenteel eigendom van van een Amerikaanse onderneming die het een halfjaar geleden kocht voor 7,4 miljoen dollar. Het landgoed bevat een privéstrand met uitzicht op een baai.

Atoombom
Atoombom Hiroshima, 1945Al ruim vijftig jaar ligt er…
Shirley Temple
Shirley TempleDe Amerikaanse actrice Shirley Temple is maandag…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: