Teaser film Abraham Lincoln uitgebracht

Abraham Lincoln in 1860 – Foto van Alexander Hesler (Museum of Fine Arts, Boston)

Regisseur Steven Spielberg is bezig met een film over de Amerikaanse president Abraham Lincoln. Deze week is de eerste teaser van de film uitgebacht.

Abraham Lincoln was de zestiende president van de Verenigde Staten, regeerde tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog (1861-1865) en was een voorstander van afschaffing van de slavernij. Enkele jaren geleden werd hij in Amerika uitgeroepen tot beste VS-president ooit.

- advertentie -

In de door Spielberg geregisseerde biopic speelt Daniel Day-Lewis de rol van de president. Daarnaast zijn er rollen voor onder meer Sally Field, Joseph Gordon-Levitt, Tommy Lee Jones en Jackie Earle Haley.

De film gaat in november in Amerika in première. In Nederland zal de film vanaf eind januari in de bioscopen te zien zijn. Later deze week wordt de volledige trailer van de film vrijgegeven.

Heremieten-drieluik - Jeroen Bosch, 1490-1499Het kabinet steunt het Jeroen…
Slot Loevestein - Foto: CC/NielsBij archeologisch onderzoek op het…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: