Teaser film Pompeii (2014) vrijgegeven

In februari gaat de film Pompeii in première. De makers hebben deze week een eerste teaser vrijgegeven.

Pompeii, still uit de teaser

Pompeii, still uit de teaser


De stad Pompeii werd in 79 na Christus verwoest door een uitbarsting van de Vesuvius. De stad werd bedekt onder een zes meter dikke laag vulkanische as. Duizenden mensen kwamen om het leven. De aslaag zorgde er voor dat de stad eeuwenlang intact bleef. In 1748 begonnen opgravingen. De resten van de stad geven de moderne mens tegenwoordig een goede indruk van het leven in een welvarende kleine Romeinse stad.

De film Pompeii is gebaseerd op de vulkaanuitbarsting. Het verhaal draait om de slaaf Milo (Kit Harrington) die verliefd wordt op de mooie dochter van zijn meester, Flavia (Emily Browning). Gezien hun status een onmogelijke liefde. Flavia is bovendien al verloofd met een corrupte Romeinse senator. Kort voor de vulkaan uitbarst verlaat Milo de stad. Als hij ziet wat voor drama zich voltrekt besluit hij terug te keren om Flavia te redde.

- advertentie -

Het script van Pompeii is van Julian Fellowes, Lee Batchler en Janet Scott Batchler.

Gerelateerde boeken:

Warsaw Rising
In Polen zijn historische zwartwit-beelden van de Opstand van Warschau (1944) met…
Alexander de Grote (356–323 v.Chr.)Het Grieks ministerie van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: