Teddybeer dankt naam aan president Roosevelt

Niemand minder dan de Amerikaanse president Theodore Roosevelt is de naamgever van de teddybeer. De 26e president van de Verenigde Staten werd ook wel liefkozend ‘Teddy’ genoemd en als hij in 1902 tijdens een jachtpartij weigert een berenwelpje te doden is de link met de beer geboren.

Het verhaal over de president die weigerde een berenwelp te doden haalt al snel de media. De cartoonist C.K. Berryman maakt een cartoon van het voorval en laat die publiceren in de Washington Evening Star. De Amerikaanse speeldgoedwinkel-eigenaar Morris Michtom ziet de cartoon en besluit samen met zijn vrouw een beer te maken en deze te vernoemen naar hun president ‘Teddy’ Roosevelt. De beer krijgt dus de naam teddybeer.

Voordat het echtpaar de teddybeer op de markt brengt vragen ze Theodore Roosevelt overigens nog wel of hij er bezwaar tegen heeft. Roosevelt liet weten er geen bezwaar tegen te hebben.

Cartoon van C.K. Berryman

Cartoon van C.K. Berryman

CakeRond het eind van de negentiende eeuw raakt een…
Kamehameha I (1758-1819) - Eerste koning van Hawaii
Kamehameha I, grondlegger van het Hawaiiaanse koninkrijk dat in 1810 vorm kreeg.…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: