Tekening James Ensor uit Gemeentemuseum verdwenen

Detail van de verdwenen tekening

Uit het Gemeentemuseum in Den Haag is een potloodtekening van de Belgische kunstenaar James Ensor (1860-1949) verdwenen. Het museum is niet de eigenaar van de tekening. Het had het stuk in bruikleen naar aanleiding van een overzichtstentoonstelling over de Vlaamse kunstschilder.

De verdwenen tekening is 22,5 bij 17 centimeter groot en heeft de titel Triomf van de dood. Ensor maakte de potloodtekening in 1887. Het werk behoort tot de collectie van het Koninklijk Museum voorSchone Kunsten in Antwerpen (KMSKA).

- advertentie -

Vermoed wordt dat de tekening vorige week vrijdag uit het Gemeentemuseum is gestolen. Het museum:

Dat de tekening niet van ons is, maar geleend van een ander museum, maakt het des te vervelender

Het Gemeentemuseum heeft de zaak inmiddels overgedragen aan de Politie Haaglanden.

Portret dat Schwartze van Westerman maakteArtis heeft onlangs een…
getijdenboek-filips-van-bourgondie
Getijdenboek van Filips van BourgondiëDe Koninklijke Bibliotheek (KB) en…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: