Tekening Rembrandt gestolen uit Amerikaans hotel

De gestolen tekening

Uit een hotel in Los Angeles is dit weekend een tekening van Rembrandt van Rijn gestolen. Dat meldt de Los Angeles Times.

De tekening, getiteld Het Oordeel, heeft een afmeting van ongeveer 28 bij 15 centimeter en werd rond 1655 door Rembrandt gemaakt. Het werk werd tentoongesteld in de lobby van het hotel Ritz Carlton Marina del Rey in Los Angeles. Zaterdagnacht verdween de tekening.

Volgens de politie, die de beveiligingsbeelden van het hotel

- advertentie -inmiddels heeft bestudeerd, werd de diefstal nauwkeurig voorbereid en werkte de dader waarschijnlijk niet alleen. De tekening werd rond half elf ’s avonds gestolen op het moment dat de curator van de tentoonstelling kort werd afgeleid. Of de persoon die de curator afleidde ook betrokken is bij de diefstal, is nog niet duidelijk.

De Rembrandt-tekening is eigendom van het Linearis Institute uit San Francisco. De waarde wordt geschat op ongeveer 250.000 dollar (175.000 euro).

Centre Pompidou
Centre PompidouHet prestigieuze Centre Pompidou in Parijs leent veertig…
jan-steen-tobit-sarah
Het complete veelbesproken doek van Jan SteenHet doek Het…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: