Telegraaf ontsluit krantenarchief in iPad app

Krantenarchief van De Telegraaf

Naar aanleiding van haar 120-jarig bestaan heeft De Telegraaf een speciale applicatie voor de iPad gemaakt waarmee alle krantenedities sinds de eerste verschijning op 1 januari 1893 zijn te downloaden.

De app ontsluit daarmee bijna 40.000 volledige kranten, samen goed voor meer dan een miljoen pagina’s. Voor de Archief-app, stelde de redactie van de krant vijf themadossiers samen met daarin een selectie van hoogtepunten op het gebied van Wereldnieuws, Koninklijk Huis, Nederlands elftal, Misdaad en Politiek.

iPad app van de Telegraaf


Jan-Kees Emmer, adjunct-hoofdredacteur van de krant:

- advertentie -

De app geeft een prachtig overzicht van 120 jaar nieuwsgeschiedenis. Van de eerste aanzet tot de aanleg van de Deltawerken, de eerste mens op de maan en de kroning van Koningin Beatrix tot meer recente nieuwsgebeurtenissen, zoals de val van de muur en de aanslagen op 11 september 2001

De Telegraaf is de grootste krant van Nederland. De eerste editie van de ochtendkrant werd op 1 januari 1893 uitgebracht door de jonkheer Henry Tindal.

De ontwikkelde app is momenteel alleen nog toegankelijk voor de iPad. Hij kan gedownload worden in de App Store. Wie in de applicatie een losse editie wil downloaden, betaalt daarvoor 1,79 euro per keer. De Telegraaf biedt al langer de mogelijkheid om historische voorpagina’s te kopen.

Koninklijke Bibliotheek

In Nederland houdt de Koninklijke Bibliotheek (KB) zich al enkele jaren bezig met de digitalisatie van Nederlandse kranten uit de periode 1618-1995. In het historische krantenarchief van de bibliotheek zijn ook enkele jaargangen van De Telegraaf gratis te bekijken.

Nieuwe aangifte tegen Jorge ZorreguietaIn Argentinië wordt mogelijk een…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: