Televisieomroepster Hannie Lips (88) overleden

Hannie Lips in 1956

De Nederlandse televisieomroepster Hannie Lips is maandag op 88-jarige leeftijd overleden. Haar familie heeft dat vrijdag bekendgemaakt.

Hannie Lips presenteerde in de jaren vijftig en zestig televisieprogramma’s voor de KRO. In 1954 volgde ze Mies Bouwman op als omroepster. Ze presenteerde onder meer kinderprogramma’s als Dappere Dodo en Hokus Pokus, dat kan ik ook.

Lips kondigde de programma’s op een heel enthousiaste manier aan. Bij het grote publiek werd ze ook wel bekend als ‘de zwaaiende omroepster’. Hannie Lips had namelijk de gewoonte om tijdens haar televisiewerk te zwaaien naar de jonge televisiekijkertjes.

- advertentie -

In 1958 presenteerde ze het Eurovisie Songfestival. Hannie Lips overleed maandag op 88-jarige leeftijd.

kb-krantenarchief-gr
Krantenarchief KBHet historische krantenarchief van de Koninklijke Bibliotheek (KB)…
Afb: KNMDeze week is in Amsterdam het eerste zogenaamde…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: