Televisieserie ‘De Slavernij’ opnieuw uitgezonden

De Slavernij

De NTR-serie De Slavernij is de komende weken opnieuw op televisie te zien. Het is dit jaar exact honderdvijftig de slavernij in Nederland werd afgeschaft.

Op 1 juli 1863 werd de slavernij afgeschaft in Suriname en de Nederlandse Antillen. Met vijf procent van de slavenhandel was Nederland een belangrijke speler op het wereldtoneel. In totaal werden er door Nederland naar schatting 550.000 slaven verscheept. Met de afschaffing van slavernij was Nederland tamelijk laat. De Britten hadden slavernij al dertig jaar eerder afgeschaft, de Fransen zelfs al tijdens de revolutie van 1794.

Herhaling

In de vijfdelige televisieserie van de NTR wordt het verhaal van de Nederlandse slavenhandel verteld aan de hand van dagboeken, persoonlijke documenten en gesprekken met nazaten aandacht. De serie wordt gepresenteerd door Daphne Bunskoek en Roué Verveer. Vanaf vrijdag 31 mei wordt de televisieserie herhaald. De afleveringen worden uitgezonden op Nederland 2 en zijn te zien op:

- advertentie -
  • Vrijdag 31 mei, 20.25 uur – Afl. 1 – Een wereld vol slaven
  • Vrijdag 7 juni, 20.25 uur – Afl. 2 – Hollandse geweren, Afrikaanse tranen
  • Vrijdag 14 juni, 20.25 uur – Afl. 3 – Een slaaf komt niet in de hemel
  • Vrijdag 21 juni, 20.25 uur – Afl. 4 – Industrie in de tropen
  • Vrijdag 28 juni, 20.25 uur – Afl. 5 – De ketens van de geest

De televisieserie is ook online terug te kijken.

Gerelateerde boeken:

Richard III van Engeland
Het graf van koning Richard III - Afb: Antiquity…
Een aantal van de koningsplaten - Foto: Broederschap Sint…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: