Televisieserie over Gelderse Oranjegeschiedenis

'In Naam van Oranje', een nieuwe geschiedenisserie op TV Gelderland

‘In Naam van Oranje’, een nieuwe geschiedenisserie op TV Gelderland

Op TV Gelderland start volgende week een achtdelige televisieserie over de Gelderse Oranjegeschiedenis: In Naam van Oranje. Presentatrice Marlies Claasen staat in deze serie iedere week stil bij een ander lid van de familie Oranje-Nassau.


De eerste aflevering van de nieuwe serie, die aansluit op het thema van de Maand van de Geschiedenis, staat in het teken van Willem van Oranje en over acht weken wordt de serie afgesloten met koningin Wilhelmina. Op Radio Gelderland wordt iedere dinsdagochtend aandacht besteed aan de onbekende kanten van het Huis Oranje-Nassau in de provincie Gelderland.

Omroep Gelderland over de nieuwe serie:

Het sprookjeshuwelijk van prins Willem van Oranje in Buren, de sluwe list die graaf Maurits van Nassau gebruikte om Zutphen te veroveren, de heldendaden van koning Willem III in het Gelderse Rivierengebied en koningin Wilhelmina die zich regelmatig mengde onder de boeren en burgers op de Veluwe. De prinsen, koningen en koninginnen van Oranje-Nassau hebben de afgelopen vijf eeuwen veel sporen nagelaten in de provincie Gelderland. Naar aanleiding van de Maand van de Geschiedenis en het tweehonderdjarig bestaan van het Koninkrijk der Nederlanden duikt Omroep Gelderland in de rijke Oranjehistorie.

Voor de serie In Naam van Oranje werkt Omroep Gelderland samen met verschillende Gelderse culturele instellingen, waaronder stichting Gelders Erfgoed, de Radboud Universiteit in Nijmegen, Stedelijk Museum Zutphen en het Gelders Archief.

- advertentie -

De afleveringen zijn iedere dinsdagavond om 18.20 uur op televisie te zien (van 29 oktober tot en met 17 december). Op dinsdagochtend zijn de Oranjeverhalen tussen 06.00 en 10.00 uur te horen op Radio Gelderland.

Promo voor de nieuwe serie:

Band of Brothers
Band of BrothersWoensdag beëindigden 140 leden van het…
Afbeelding uit 'Sint Nicolaas en zijn knecht' - Jan Schenkman, 1850 (Wiki)
Afbeelding uit 'Sint Nicolaas en zijn knecht' -…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: