Televisieserie: God in de Lage Landen, 2012

God in de Lage Landen, 2012

Televisieserie van de EO waarin Ernst Daniël Smid op zoek gaat naar de geschiedenis van geschiedenis van God in de Lage Landen.

Bekijk de verschillende afleveringen hieronder:

- advertentie -

Aflevering 1 ~ De Kruistochten

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.


De meest beladen historische gebeurtenissen uit de geschiedenis van het christendom zijn zonder twijfel de beruchte Kruistochten. Maar waarom gingen die kruisvaarders naar Jeruzalem? Ernst Daniël Smid gaat in deze aflevering op zoek naar de beweegredenen van deze vroege middeleeuwers en ontdekt onder andere dat ‘het wonder van Bedum’ van groot belang is geweest om onze landgenoten op kruisvaart te laten gaan.

Aflevering 2 ~ Moderne Devotie

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.


Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -De Hoekse en de Kabeljauwse twisten. Wat waren dat ook alweer?

Aflevering 3 ~ Reformatie

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.


Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -Wij Hollanders worden calvinisten genoemd. Maar wat heeft de leer van deze Frans-Zwitserse Calvijn voor betekenis gehad voor onze Lage Landen?

Aflevering 4 ~ Na de reformatie

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.


Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -Ongetwijfeld een keer van hen gehoord: Johan van Oldenbarnevelt, Joost van den Vondel of Baruch de Spinoza. Maar wat hebben ze met elkaar te maken?

Aflevering 5 ~ Réveil

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.


Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -In de 18e eeuw waait er een nieuwe wind door de Lage Landen: de Verlichting. Het is de Tijd van de Rede en het Verstand.

Aflevering 6 ~ Rijke Roomse leven

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.


Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -Een aflevering vol Roomse rijkdom en sociale bewogenheid.

Interieur van de Sixtijnse Kapel - Foto: CC/SailkoPaus Benedictus…
Gewelfschotel met het symbool van Lucas de evangelist -…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: