Televisieserie over Ruud Lubbers

‘Het land van Lubbers’

De AVROTROS heeft een vierdelige dramaserie gemaakt over de politieke carrière van Ruud Lubbers. In de serie, getiteld Het land van Lubbers, wordt komen de jaren zeventig tot en met de jaren negentig aan bod.

De echte Ruud Lubbers

De echte Ruud Lubbers

Ruud Lubbers was van 1982 tot 1994 minister-president van Nederland. De CDA-politicus leidde in die periode drie kabinetten. Enkele jaren nadat hij uit de politiek was verdwenen werd hij Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties.

In de televisieserie wordt de ‘jonge Lubbers’ gespeeld door Guy Clemens en Huub Stapel kruipt in de huid van ‘oude Lubbers’. Karin Meerman en Kristen Denkers nemen de rollen van oude en jonge Ria Lubbers op zich.

In de dramaserie neemt de nu 76-jarige Ruud Lubbers de kijker mee naar de belangrijkste gebeurtenissen uit zijn verleden: de oliecrisis, economische hervormingen, demonstratie kruisraketten en de geboorte van de euro. Lubbers vindt het tijd om de balans op te maken en daarom stemt hij in tot vier lange interviews voor een collegezaal studenten. De rol van de journalist die deze interviews afneemt wordt gespeeld door Hannah van Lunteren.

- advertentie -

AVROTROS:

“Als koning van de onnavolgbare ‘Lubberiaanse’ antwoorden waarmee hij niets zei wat hij niet wilde, is hij bij deze interviews verrassend helder. Lubbers is meeslepend, geeft een persoonlijke inkijk in zijn thuissituatie maar laat vooral iedereen getuigen zijn van de vertrekken van de Haagse macht. De studenten zijn nieuwsgierig maar vooral confronterend.”

De serie, geregisseerd door Peter de Baan, is te zien vanaf 17 februari.

Lees ook: Geschiedenis van het CDA
Boek: Ruud Lubbers. Peetvader van het poldermodel

Richard Nixon
De Amerikaanse Republikeinse president Rixard Nixon (1913-1994), die van 1969 tot 1974…
Eerste Kabinet Biesheuvel (1971-1972) met geheel rechts op het border Willem Drees jr. (cc - Spaarnestad)
‘Immigratie wordt niet bevorderd, maar op verantwoorde wijze tegengegaan (dit mede door…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: