Televisieserie: Van Rossem for President

Van Rossem for President

Historicus Maarten van Rossem is voor de EO naar Amerika gereisd om reportages te maken over de Amerikaanse presidentsverkiezingen. In vier afleveringen staat hij stil bij de (geschiedenis van) de verkiezingen voor het presidentschap van de VS.

Bekijk de verschillende afleveringen hieronder:

Aflevering 1 ~ 11 oktober 2012

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

- advertentie -

Maarten van Rossem onderzoekt de achtergronden van Obama’s succes. Hij gaat naar Chicago waar het allemaal begonnen is en zet zich in Manny’s Cafe aan de Obama-sandwich.

Aflevering 2 ~ 18 oktober 2012

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.


Reportageserie Maarten in een onopvallende villawijk in Washington een heuse replica van het Witte Huis vindt, die bovendien te koop staat. Hij bezoekt verder onder andere een presidentiële kleermaker en krijgt les in schieten.

Aflevering 3 ~ 25 oktober 2012

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.


In deze aflevering blijkt dat je religieus moet zijn als president. Van Obama weten we niet wat ‘ie gelooft, maar wel dat ‘ie dat doet. Romney is Mormoon. Wat nou als een Mormoon de belangrijkste man ter wereld wordt? Hebben Mormonen gevoel voor humor?

De Romneycampagne blijkt vele miljoenen uit Las Vegas te krijgen. Maarten gaat op verkenning uit en leert en passant wat een pokerface is.

Aflevering 4 ~ 1 november 2012

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.


Reportageserie Van Rossem ondergaat een verjongingskuur, ervaart in zijn onderzoek naar de moord op JFK hoe levensgevaarlijk het ambt van president is en biedt Nederland aan als 51e staat van de Verenigde Staten.

Volgende aflevering op 8 november (Nederland 1, 21:30 uur)

mondriaan-schatgraven

[caption id="attachment_18904" align="alignleft" width="265"]Detail van het ontdekte schilderij

Bij opnames van het…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: