Televisieserie: Welkom in de Gouden Eeuw

Televisieserie: Welkom in de Gouden Eeuw

Naast de algemene geschiedenisserie over de Gouden Eeuw ontwikkelde de NTR een ‘historische comedy voor alle leeftijden’ onder de titel Welkom in de Gouden Eeuw.

In acht afleveringen van 25 minuten wordt steeds een bepaald facet van de zeventiende eeuw belicht. Van VOC tot rampjaar en van Rembrandt tot Piet Hein. De afleveringen worden gespeeld door cabaretiers als Alex Klaasen, Plien van Bennekom, Martine Sandifort, Marcel Musters, Ellen Pieters en Hans Kesting.

Bekijk de verschillende afleveringen hieronder:

- advertentie -

Aflevering 1: De VOC

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.


Komische talkshow Hoofdgast vandaag: Jan Pieterszoon Coen (Hans Kesting). Met de sketches Een meisje loos, Twee scheurbuikmatrozen, de Vlaamsche kapers en De Gouden Eeuw kennisquiz.

Aflevering 2: Kunst

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Komische talkshow Hoofdgast vandaag: Hendrikje Stoffels (Lies Visschedijk). Met de sketches So You Think You Can Paint, The luit of Holland en De première van de Gijsbrecht: iedereen was er!

Aflevering 3: Wetenschap

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Komische talkshow waarin Dorine Goudsmit (Plien van Bennekom) samen met Bekende Gouden Eeuwers terugblikt op de hoogtepunten uit hun Gouden Eeuw. Hoofdgast: Hugo de Groot (Porgy Franssen), zijn kist en vrouw.

Aflevering 4: Politiek

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Komische talkshow waarin Dorine Goudsmit (Plien van Bennekom) samen met Bekende Gouden Eeuwers terugblikt op de hoogtepunten uit hun Gouden Eeuw. Hoofdgasten vandaag: Johan van Oldenbarnevelt en Maurits.

Aflevering 5: Oorlog en vrede

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Komische talkshow waarin Dorine Goudsmit (Plien van Bennekom) samen met Bekende Gouden Eeuwers terugblikt op de hoogtepunten uit hun Gouden Eeuw. Hoofdgast vandaag: Michiel de Ruyter (Bert Luppes).

Volgende aflevering: zondag 13 december, 18:10 (Z@pp)

Hans Goedkoop tijdens de opname van de serie -…
[caption id="attachment_19822" align="alignleft" width="265"]Televisieserie: De Gouden EeuwDertiendelige televisieserie van de NTR en…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: