Tenor Carlo Bergonzi (90) overleden

Carlo Bergonzi in 1970 (Still YouTube)

Carlo Bergonzi in 1970 (Still YouTube)

De Italiaanse operatenor Carlo Bergonzi is vorige week vrijdag op 90-jarige leeftijd overleden. Hij was bij het grote publiek vooral bekend om de opera’s van Giuseppe Verdi, die hij geregeld uitvoerde.


Bergonzi werd in 1924 geboren in de buurt van Parma en begon op veertienjarige leeftijd aan een zangopleiding. Tijdens de oorlog zat hij gevangen in een Duits krijgsgevangenenkamp. Na de Tweede Wereldoorlog studeerde hij aan het Boito Conservatorium in Parma.

In 1951 maakte Bergonzi zijn debuut als tenor, in de titelrol van Andrea Chénier in Bari. Eerder was hij enkele jaren als bariton actief geweest, maar de Italiaan ontdekte toen dat hij beter uit de verf kwam als tenor.

De zanger had een grote carrière en reisde de wereld over. In 2000 werd gemeld dat Bergonzi de hoofdrol zou spelen in de opera Otello van Verdi. De opera zou opgevoerd worden in New York maar Bergonzi moest op het laatste moment afhaken omdat zijn stel geïrriteerd was.

- advertentie -

Carlo Bergonzi liet veel opnames van complete opera’s na, waaronder werken van Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini, Pietro Mascagni en Ruggiero Leoncavallo.

Carlo Bergonzi “Celeste Aida” 1970

Historiek Geschiedeniswinkel
Historiek start geschiedeniswinkelSinds vrijdag heeft Historiek een online…
De geveilde bokshandschoenen van Mohammed Ali (Heritage Auctions)
De geveilde bokshandschoenen van Mohammed Ali (Heritage Auctions) Bij…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: