Tentoonstelling: de dodo en andere vreemde vogels

A Treasury of Endemic Fauna of Mauritius and Rodrigues

In de Artis Bibliotheek in Amsterdam wordt donderdag een tentoonstelling geopend van tekeningen en aquarellen van uitgestorven diersoorten die ooit op de Afrikaanse eilanden Mauritius en Rodrigues leefden.

De tentoonstelling is samengesteld naar aanleiding van de publicatie van het boek A Treasury of Endemic Fauna of Mauritius and Rodrigues van Ria Winters van de Universiteit van Amsterdam die onlangs twee reizen naar de eilanden maakte.


In de Artis Bibliotheek zijn de komende tijd onder meer afbeeldingen te zien van de dodo, de reuzenschildpad van Rodrigues en de blauwe duif van Mauritius. Bij het werken aan het boek maakte Winters onder meer gebruik van verschillende boeken en manuscripten uit de Artis Bibliotheek. De bibliotheek, die in 1838 werd gesticht en nu deel uitmaakt van de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam, bezit de enige aquarel ter wereld van de blauwe duif van Mauritius, ook bekend als de ‘Hollandse duif’. Deze vogel is een van de diersoorten die Ria Winters in haar boek afbeeldde.

- advertentie -

De tentoonstelling loopt van 13 september tot en met 13 december 2012 en is te zien op woensdag, donderdag en vrijdag van 12:00 tot 17:00 uur.

jenevermuseum-tersluiks-gr
Afb: Jenevermuseum SchiedamHet Jenevermuseum in Schiedam heeft samen met…
hondekop-spoorwegmuseum
De 'Hondekop' van het SpoorwegmuseumDe ‘Hondekop’ (Mat ’54) van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: