Tentoonstelling: de ontwikkeling van het boek

Foto: Meermanno

Bij Museum Meermanno in Den Haag is de komende maanden een tentoonstelling te zien rond de ontwikkeling van het boek, vanaf 1850 tot heden.

Het museum toont al permanent middeleeuwse handschriften en vroege drukken in de Boekzaal. Nu wordt dus met een speciale tentoonstelling – getiteld Van lood tot led – een overzicht gegeven van de ontwikkeling van het boek sinds 1850.

In de tentoonstelling worden bezoekers langs een tijdlijn geloodst.

- advertentie -Van lood, de periode waarin boeken nog met loodzetsel werden gedrukt, tot led, naar de huidige tijd waarin het e-book steeds populairder wordt.

Museum Meermanno:

Onderweg wordt aandacht besteed aan de veranderingen die de techniek van het maken van boeken onderging, het streven om boeken bereikbaar te maken voor het lezerspubliek en de wens om boeken van een goede en eigentijdse vorm te voorzien.

De expositie is ontwikkeld in samenwerking met Centraal Boekhuis.

andre-van-duin-265
André van Duin - Foto: Beeld en GeluidBij Beeld…
Foto: RijksmuseumHet Rijksmuseum Amsterdam krijgt 1,5 miljoen euro van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: