Tentoonstelling Escher bij Paleis Soestdijk

Tentoonstelling Escher bij Paleis Soestdijk

Bij Paleis Soestdijk is sinds vrijdag een tentoonstelling te zien met werk van de beroemde lithograaf en houtsnijder M.C. Escher (1898-1972).

De tentoonstelling heeft als titel M.C. Escher, Wandelingen in de Tijd. Van Italië naar Baarn en neemt bezoekers mee langs tachtig werken van de kunstenaar. Werken die volgens de organisatoren dateren uit de meest vruchtbare perioden uit het leven van Escher.

Escher woonde dertien

- advertentie -jaar in Italië en maar liefst dertig jaar in Baarn. De tentoonstelling weerspiegelt “zijn meest productieve periode in Baarn”. In deze plaats wandelde Escher elke dag minimaal twee uur in de bossen.

De Nederlandse kunstenaar werd bekend om zijn houtsneden, houtgravures en lithografieën, waarin hij vaak speelde met wiskundige principes. Zijn gravures verbeelden vaak onmogelijke constructies, studies van oneindigheid en in elkaar passende meetkundige patronen (vlakverdelingen) die geleidelijk in volstrekt verschillende vormen veranderen.

De expositie, die door meerdere vertrekken van het paleis tentoongesteld is, toont veel hoogtepunten uit het werk van M.C. Escher. Zo is er bijvoorbeeld een linoleumsnede te zien die Escher in 1931 in opdracht van zijn zwager maakte. Het is voor het eerst dat dit werk aan het grote publiek wordt getoond. Paleis Soestdijk:

Aan de hand van persoonlijke citaten, met Escher als reisgenoot, maken bezoekers wandelingen in de tijd. Achtergronden en thema’s die de basis vormen voor zijn spectaculaire oeuvre, springen daarbij duidelijk in het oog.

Tijdens de expositieperiode worden speciale arrangementen, workshops en activiteiten georganiseerd en is het dus ook mogelijk het Paleis Soestdijk te bezoeken en de tuinen te bewandelen.

De tentoonstelling M.C. Escher, Wandelingen in de Tijd. Van Italië naar Baarn loopt van 17 augustus tot en met 18 november 2012.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Het nieuwe logo van het Stedelijk MuseumHet Stedelijk Museum…
Affiches van Frans Mettes op een station - Foto:…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: