Tentoonstelling over Golden Earring verlengd

The Golden Earrings, 1966 – Rinus Gerritsen (9 augustus 1946), Frans Krassenburg, George Kooymans (11 maart 1948), Jaap Eggermont – Collectie Museum RockArt

Wegens succes wordt de tentoonstelling Golden Earring – Back Home in het Haags Historisch Museum verlengd tot en met 9 april. De tentoonstelling over heden, verleden en toekomst van Neerlands oudste rockband trok tot nu toe al ruim 27.000 bezoekers.

Het vijftigjarig jubileum van de band vorig jaar was voor het Haags Historisch Museum aanleiding om de tentoonstelling te organiseren. De oprichter van Museum RockArt, Jaap Schut, trad op als gastconservator.

De tentoonstelling geeft een beeld van de band aan de hand van singles, lp’s, posters, t-shirts, portretten en originele instrumenten. Zo is het

- advertentie -Drumstel, gebruikt door Cesar Zuiderwijk in de jaren ’70. Het drumstel is onder meer te zien in de clip van Radar Love

drumstel van Cesar Zuiderwijk uit de jaren zeventig te zien, gebruikt in de videoclip van ‘Radar Love’.

Naast de band en muziek zelf wordt ook aandacht besteed aan het uitgaansleven in de jaren zestig en zeventig. De bezoeker kan luisteren naar muziek van de band in een tienerkamer uit de jaren zestig, op het podium of in een geluidsstudio.

Golden Earring werd in 1961 opgericht en ontwikkelde zich snel tot het vlaggenschip van Beatstad Den Haag. Aanvankelijk heette de band overigens Golden Earrings. In 1969 verloor de band één ring. Vanaf dat moment was de groepsnaam Golden Earring.

~ Karlien Metz

Het Groote Museum dat sinds 1947 gesloten is, wordt…
Kersen pitten in de fabriek (1952) - Foto: Zaans…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: